Hoe maak je een goede huisstijl?

Een goede huisstijl is onmisbaar voor iedere organisatie. Het laat namelijk niet alleen zien waar je voor staat, maar je laat ook zien dat je jouw werk serieus neemt. Daarnaast zorgt een consistente huisstijl ervoor dat je wordt herkend door jouw klanten. Ten slotte zorgt een huisstijl er ook nog eens voor dat je jezelf kunt onderscheiden van jouw concurrenten. Een huisstijl is dus onmisbaar, maar hoe maak je nou een goede huisstijl? Wij geven je een aantal tips om een goede huisstijl te laten maken! Wil je een huisstijl laten ontwikkelen? Dan is reclamebureau Ede een aanrader.

Maak een moodboard

In een moodboard kun je jouw kernwaarden terug laten komen. Daarnaast kun je kleuren die je aanspreekt verwerken. Op die manier laat je zien aan de designer wat belangrijk is voor jouw organisatie.

Kies een logo die je aanspreekt

Het logo is een belangrijk aspect van jouw organisatie. Het komt namelijk terug in een grote deel van alle uitingen die je maakt als organisatie. Zorg er daarom voor dat je een sterk logo hebt, waarmee je herkend kunt worden door jouw doelgroep. Ook is het belangrijk dat je een logo kiest die aanspreekt. Het moet voor jou en je medewerkers duidelijk zijn waar het voor staat. Door een goed logo te kiezen kun je uiteindelijk alle aspecten van jouw concept uitdragen naar jouw doelgroep.

Zorg voor consistentie

Consistentie zorgt ervoor dat jouw doelgroep jouw bedrijf kan herkennen. Ook zorgt een herkenbare huisstijl er ook nog eens voor dat je je kunt onderscheiden ten opzichte van de concurrent. Zorg er daarom tijdens het designen van jouw huisstijl dat deze consistent is. Controleer om die reden de consistentie van de website tot en met het visitekaartje. Ben je er nog niet over uit wat je nog meer kunt doen met je logo? Kom dan in contact met een designer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *